Dag 8: Salò en Riva del Garda

16 mei 2025 - Riva del Garda, Italië

Weer op pad! Ontbeten, uitgechecked, nog een laatste blik op de rivier Mincio, en op naar Salò. Dat is een stadje waar we nog nooit geweest zijn, aan de westkant van het Gardameer.

Wij ook Slakkengangetje in Salò

Salò blijkt erg leuk te zijn! Er is een markt aan de oever van het meer met veel bloemen en planten en dingetjes voor in huis. Niet toeristisch, maar meer voor de locals. Niet te druk, leuke sfeer. We vinden een heerlijk terras met loungebankjes waar we 2 erg goede panini eten en nog even lekker blijven hangen.

Drankje in Salò

Daarna kijken we nog wat in de stad rond en gaan dan door. Op naar..... Riva del Garda. Hoe kan het ook anders? Onze tweede thuisstad kunnen we niet overslaan 🏠😄.

Maar eerst een stopje in Pieve, bij de 'Terrazza del Brivido', oftewel de griezel-terrassen 😱. Dat zijn terassen die heel hoog aan de berg hangen boven het Gardameer. De route ernaartoe gaat door de Brasa-Schlucht, een bizar smalle weg door de rotsen (soms maar 2m breed), bekend van de James Bond film Quatum of Solace. Helaas blijkt die weg (Strada della Forra) afgezet te zijn vanwege een aardverschuiving. Nou ja, we zijn er in 2018 ook al eens geweest. Net als toen moeten we nu ook even zoeken naar het juiste terras en parkeren we eerst bij het verkeerde 🤣. Anyway, het uitzicht is mooi, maar het is frisjes zo hoog en het waait hard dus we eten een stukje taart uit de wind achter een transparante plastic afscheiding. Daarna nog wel even het puntje van het terras op voor een selfie natuurlijk! 🤳

Griezelen op het terras Best hoogGriezelterras

Dan door naar Riva. We hebben een kamer in hotel Villa Nicolli Romantic Resort (waar we in het najaar van 2024 nog zijn geweest 😉). Mooi hotel met fijn personeel. Toen hadden we wel een romantic kamer en nu een Economy, maar dat is prima voor 1 nachtje.

Klein maar fijn kamertje in hotel Villa Nicolli Riva del Garda

We drinken nog snel een drankje bij het zwembad en gaan dan de de stad in.

Drankje bij hotel Villa Nicolli Zwembad Villa Nicolli

In Riva is wel weer genoeg te doen, een mini-festival met DJ en hier en daar straatmuzikanten. Toch is het minder druk dan we gewend zijn. Waarschijnlijk omdat we nu zo vroeg in mei zijn.

We eten bij restaurant Maffei (aan de Via Maffei). Hetzelfde restaurant en exact hetzelfde tafeltje waar we in 2018 ook zijn geweest 😄, alleen had het restaurant toen nog een andere naam.

Een goede pizza

1. Suzanne:
    16 mei 2025
    Geen beter leven dan een goei 😘
  2. Onno En Andrea:
    16 mei 2025
    Zo is dat! 🥂😄
  3. Corine Hovius:
    17 mei 2025
    Prachtig allemaal. Alleen op dat puntje van dat terras ff een selfie is wel een dingetje 🫣😅 voor mij toch. Ik gun het jullie wel, dat dan wel 🤣 Heb alvast een fijne avond samen 😘