Dag 9: Lago di Tenno en naar huis

17 mei 2025 - Helmond, Nederland

Het wordt tijd om naar huis te gaan, hoewel we daar nog geen zin in hebben! Na het ontbijt checken we uit bij Villa Nicolli en zetten koers richting Lago di Tenno; een klein maar mooi bergmeertje op een minuutje of 20 van het Gardameer. Het meertje ligt op 560 meter hoogte en heeft heel mooi helder water en een turquoise  kleur.

Lago di TennoMeer Lago di Tenno

En apart: er staan vrij veel bomen in het water. We willen eerst alleen even kort kijken, maar besluiten dan toch een rondje om het hele meer te wandelen.

Nog een boom met natte voetenNog meer Lago di Tenno

Dat is niet zo lang, een kilometer of 3 en het maar goed dat we dat doen, want het is er weer heel mooi! Er zit ook een 120 meter lange hangbrug in het rondje (Onno’s favoriete bruggesoort 😳).

Hey wat leuk, een hangbrug! 🫣Hangbrug bij Lago di TennoWandelpad bij Lago di Tenno

Rond een uur of 12 zijn we uitgekeken en zetten koers naar huis. Vanaf het meer is het eerste stuk van de route (richting Trente) anders dan we gewend zijn, maar veel mooier! Het plan is te blijven rijden tot we moe zijn en dan ergens in Duitsland te overnachten. De route gaat door Oostenrijk en weer over onze favoriete (kuch) Fernpass, waar we dit keer niet willen stoppen voor een apfelstrudel bij gasthof Zugspitzblick aan de Blindsee maar het toch doen 😆. Waarom eigenlijk? Die strudel valt altijd een beetje tegen, en dit jaar krijgen we er ook geen bolletje ijs of vanillesaus bij. Nou ja, hier even stoppen voor een strudel is een traditie hè? 😄

Weer die verdammte apfelstrudel bij de Fernpass!

Vroegâh reden we wel eens in 1 dag van het Gardameer naar huis, maar dat doen we tegenwoordig nooit meer. Je wordt een dagje ouder hè? Een overnachting onderweg is wel zo relaxed. Maar het verkeer zit eens behoorlijk mee, het is vrij rustig op de weg en we hebben geen regen en geen enkele file 🥳. Na een hele tijd rijden zijn we in Duitsland en hebben nog een kleine 800km te gaan. Toch geeft de navigatie aan dat we vandaag nog thuis kunnen zijn als we doorrijden. Hmmm, dat zou een lange dag worden en als we in 1x willen hadden we niet tot 12 uur bij dat meer rond moeten gaan hangen hè? Toch is het verleidelijk, scheelt weer een overnachting zoeken, inchecken, spulletjes uitpakken, etc. Met de cruise control op 170 km/h (en een sprintje naar 245 km/h 🏎️, om te checken of de tuner waar de Giulia is geweest de begrenzing van 240 er echt afgehaald heeft ✅) boenderen we door. Het duurt lang voordat we nog 500 km van huis zijn, en we realiseren ons dat we dan pas op de helft zijn van de ruim 1000 die we vanaf Lago di Tenno moesten. Met een geschatte aankomsttijd van rond de 23:00 (zonder stoppen voor tanken of eten) besluiten we toch in 1x door te rijden. Vanavond lekker in eigen bed!

Nog een stopje om te tanken, en eentje om te eten (McDonalds, jaja, je moet wat) en dan zijn we om 23:45 weer thuis.

Fast food for fast travelers

Op de terugweg was er genoeg tijd voor reflectie: wat hebben we weer veel gezien! De Romatische Strasse in Duitsland met zijn mooie dorpjes, het machtige Slot Neuschwanstein, de Grossglockner bergpass in Oostenrijk, het altijd fijne Italië met de vele bergmeertjes, het mooie dorpje Borghetto met het luxe hotel, het Gardameer, het gezellige Salò. Allemaal in iets meer dan een week. Het was weer een mooi avontuur. Op naar de volgende! 🙂🙋‍♀️🙋‍♂️.

1. Corine Hovius:
    18 mei 2025
    Morguuu deze zonnige ochtend. Dat waren weer mooie dagen. Hier en daar een uitdaging maar ik heb weer meegenoten met jullie. Fijne zondag in relaxstand neem ik aan 😉😘