Dag 4: Riva del Garda naar Cavallino-Treporti
4 september 2024 - Cavallino, Italië
Bij het ontbijt ligt een leuk briefje van het hotel met een afscheidsverhaaltje en handtekeningen van alle personeelsleden. Wat leuk!
We checken uit en verlaten het altijd gezellige Riva del Garda. Daarmee zijn we even bezig. Het is zwaar bewolkt en regent ook af en toe. Het lijkt er dan ook op dat iedereen vandaag een uitstapje met de auto gaat doen want het is ontzettend druk op de weg. Eenmaal op de snelweg is het ook niet minder druk.😩 Pas na het knooppunt Milaan-Venetië wordt het rustiger. Maar het weer wordt steeds beter, richting Venetië verdwijnen de wolken en de temperatuur loopt steeds verder op. 👍☀️
We komen om 14.30 bij Europa Camping Village (Veneto provincie) aan. We zetten de auto in de rij voor de slagboom en lopen naar de incheckbalie, waar een flinke rij staat 🫣. We zijn al vanuit thuis ingecheckt dus het zou sneller kunnen denken wij, maar ja Italië en procedures hè? We krijgen de sleutel, ons huisje is gelukkig al klaar, maar tot 15:00 mogen er geen auto’s op de camping. Eerst maar even de auto op een parkeerterrein wegzetten en lopend naar het huisje dan. Dat huisje valt niet tegen! Ziet er leuk uit, vrij nieuw, verzorgd tuintje met ligstoelen en groot en modern.
Hier gaan we 6 dagen blijven, maar ook zelf koken en zo, dus we moeten voor een kleine weekje boodschappen gaan doen. Het maagje knort, want het is al lang lunchtijd geweest dus we eten eerst een broodje bij een bar op de camping. Prima broodje en drankje, maar pfoe, wat is het hier heet!Graadje of 34 en behoorlijk vochtig 🥵. Het is een mooie 5-sterrencamping met een eigen supermarkt die we eerst bekijken en de prijzen inspecteren. Ze hebben best veel maar dat moet goedkoper kunnen denken we, dus de auto pakken en naar een Famila Superstore supermarkt. Kwartiertje rijden maar we zijn benieuwd. Het is inderdaad een behoorlijk mooie en grote winkel, maar onderweg passeren we de ene na de andere supermarkt dus dat had ook wel gekund en hadden we ons wat reistijd bespaard. Met een winkelwagen vol en een kleine €100 euro armer lopen we de Familia uit. Zo, daar moeten we het wel een paar dagen vol mee kunnen houden!
Als we terug zijn laden we de auto uit. We hadden al veel bij ons, maar met de boodschappen erbij is het helemaal een enigszins gênant gesjouw. We sjorren 13 koffers en tassen naar binnen en pas om 18:30 hebben we alles uit de auto en opgeruimd in de kastjes van ons huisje. Zo! Nu eerst een Limoncello. Proost! 🥂
(Helaas zien we op de weer apps dat het morgen de hele dag gaat regenen, dus we hebben op een zonnige dag met 34 graden boodschappen gedaan en als het morgen regent kunnen we niet van het strand genieten… We gaan het zien).
Moe van alle inspanningen besluiten we om vanavond toch niet zelf te koken: we halen 2 ‘primi’ lasagnes bij het take-away restaurantje van de camping en peuzelen die lekker bij ons huisje op.

Heb een fijne dag vandaag xx
Jammer van het weer zeg. Maar maak er wat leuks van 😘