Dag 15: Lezen en uit eten in Lido di Fermo

5 september 2025 - Capodarco, Fermo, Italië

Overdag weer lekker ge-relaxed en boekje gelezen. Maar ‘s avonds moeten we erop uit, want we hebben geen eten meer in huis.

We pakken de auto en rijden Capodarco in (dat ligt nog steeds boven zee) en slaan daar (twijfel)….. rechtsaf in de hoop dat we zo verder naar beneden richting kust kunnen. Fout! De weg kronkelt de verkeerde kant op (richting Fermo). Omdraaien dus en een minuutje of 10 later zijn we wel in kustplaats Lido di Fermo waar veel restaurantjes zitten volgens Apple Maps.

Eindelijk aan zee

Dat valt toch een beetje tegen, maar we vinden er eentje die er goed uit ziet (Il Grillo). Binnen vragen ze of we gereserveerd hebben. Uh nee. Ohoh. Druk overleg en gebaren, iemand anders erbij, maar nee. Kan echt niet, ze zitten helemaal vol voor vanavond. Apart, want er zit niemand in het restaurant!

Dit restaurant zit vol

Dan maar een stukje terug lopen waar we bij NoveNove uitkomen. Buiten staat een grote menukaart met allerlei gerechten. Ziet er ook prima uit. Als we aan tafel zitten krijgen we geen menukaart en op de papieren placemats staan alleen pizza’s. De bediening lijkt ons ook te vergeten maar als ze er eindelijk is dan blijkt dat de rest van de menukaart alleen tijdens lunch geserveerd wordt. Rare jongens die Italianen 🤪. Nou ja, dan wordt het maar weer een pizza dus! 🍕

Andrea’s pizza is lekker, die van Onno matig (zoals het volgens traditie altijd gaat als we op vakantie in Italië zijn 🥺), maar we eten wel aan zee! (Met uitzicht op een speeltoestel 😝)

Ook mooi uitzicht vanuit restaurant NoveNove

1. Corine Hovius:
    6 september 2025
    Jullie konden in ieder geval nog lekker van de glijbaan 🤣 Heb een fijne dag vandaag 😘🙋‍♀️