Dag 3: Bootje varen

22 mei 2026 - Maurik, Nederland

We konden voor vandaag en morgen nog een bootje huren, dus dat hebben we gedaan. Vooraf moeten we via een website (die maar half werkt) een miljoen regels doorlezen, video’s bekijken, borg betalen, etc. Vanochtend moeten we ons om 9:15 bij de ‘boat coach’ melden om hem op te halen. Dat valt een beetje tegen. De opbergvakken staan onder water (met benzinelucht) en zijn dus niet bruikbaar, de kussens zijn vies en er zitten gaten in. De hele sloep is niet zo schoon, waar de instrumenten horen te zitten zijn alleen gaten en het display bovenop werkt ook niet. Bootboek, vaarkaart en slot uit de video’s zitten er niet bij en een anker zit er ook niet op. Dus ergens aanleggen is risicovol omdat hij niet op slot kan en een beetje ronddobberen lastig omdat je niet voor anker kan. Tijd voor een zeurmail dus: we willen korting!

Wat kleine mankementjes  aan de boot

Maar varen is altijd leuk. Hier rond het park is het niet supergroot, dus de Nederrijn op. Wel even spannend vanwege de grote vrachtschepen. Bij de eerste 2 gaan we maar even lafjes in een inham aan de kant wachten tot ze voorbij zijn, maar dat hoeft helemaal niet en uiteindelijk gaat het prima. Volgens de digitale vaarkaart van het verhuurbedrijf mogen we niet de kruising met het Amsterdam-Rijnkanaal over, maar dat doen we wel lekker toch!

Er staat een paard in de gan… het water Beestjes Bloemetjes

We zetten koers naar restaurant ‘t Veerhuys in Beusichem om daar te lunchen (we zijn er lang geleden al eens geweest). Na 2 grote Club Sandwiches met verbrand spek varen we terug. Rond een uur of 5 zijn we terug op het park om nog even verder in de boekjes te lezen op het terras.

Een club sandwich (met verbrand spek) Boot goed vastgebonden. Steiger verliest het van de knoop Bloemetjes

Bij 3 huisjes vlak naast ons staan ondertussen 3 hele foute zwarte Duitse SUV’s en stappen redelijk jonge stellen vol tattoos uit. Uh oh, daar gaat de rust? En jawel, niet veel later gaat de muziek al op standje 10. Na een uurtje of wat worden ze aangesproken (door andere huurders?) en wordt het wat zachter. Benieuwd of we daar veel last van gaan krijgen. 🔇📻

Het is heerlijk weer op het terras en blijven lang buiten hangen en eten pas laat een maaltijdsalade. Toch nog op zijn Italiaans (qua tijdstip).😉

Zonsondergang vanaf ons terras

Maak je reisblog advertentievrij
Ontdek de voordelen van Reislogger Plus.
reislogger.nl/upgrade